Начало> За нас > Фабрика > Zhongtai Textile and Garment Group

Xinjiang Zhongtai Textile and Garment Group Co., Ltd.

Xinjiang Zhongtai Textile and Garment Group Co., Ltd.

За цялостно прилагане на националната инициатива „Пояс, един път“ и тригодишния план за действие за реформа на държавните предприятия, възползвайте се от стратегическата възможност за насърчаване на развитието на западния регион в новата ера за формиране на нов модел , и насърчаване на развитието на текстилната и шивашката промишленост в Синдзян, за да стимулира заетостта на милиони хора, глобалното предприятие от списъка на Fortune 500 Xinjiang Zhongtai (Group) Co., Ltd. (наричано по-нататък "Zhongtai Group") инвестира и създаде изцяло притежавано дъщерно дружество - Xinjiang Zhongtai Textile and Garment Group Co., Ltd. (наричано по-долу „Група за текстил и облекла“) на 23 декември 2021 г. , с регистриран капитал от 1 милиард юана.

Zhongtai Textile and Garment Group, като платформена компания в сектора на текстила и облеклата в „трите основни бизнеса“ и „седемте основни сектора“ на Zhongtai Group, укрепва бизнес операциите, производствения график, управлението на инвестициите, вътрешния надзор, координационните услуги и други управленски функции на двете основни индустрии на предене на памук и предене на вискоза. Към края на юни 2022 г. общите управлявани активи са 37.5 милиарда юана и има повече от 50 дъщерни дружества на всички нива, 11,008 30,000 служители и повече от XNUMX XNUMX работници. Бизнесът обхваща засаждане и придобиване на памук, производство на вискозни влакна, предене и обработка, продажба на трикотажни текстилни изделия и суровини, производство на домашни текстилни продукти, производство и продажба на промишлени текстилни продукти, производство на облекло, снабдяване и услуги на агенция за продажби, управление на веригата за доставки услуги, консултации по управление на бизнеса и други области.

В момента, около веригата за памучна промишленост и веригата за вискозна промишленост, секторът на текстила и облеклото е формирал 70,000 1.23 акра база за развъждане на семена, 880,000 милиона акра база за засаждане на памук с висок стандарт, 3.795 960,000 тона вискозни влакна, 140,000 милиона слитъци от вискозна прежда и 95 16,000 блока вискозна прежда. Производственият капацитет на памучна прежда е 4.5 XNUMX тона нетъкан текстил, XNUMX милиона метра тъкан, XNUMX XNUMX тона тъкан и XNUMX милиона броя (комплекти) облекла по поръчка. Той е изградил най-голямото едномащабно водещо предприятие в памучната промишленост, най-голямата производствена база за вискозна прежда в света, най-голямата производствена база за вискозна прежда в Китай и редица високотехнологични предприятия. Той е създал модел за развитие на цяла индустриална верига, интегриращ засаждане на памук, производство на вискоза, висококачествено предене и тъкане надолу по веригата, печатане и боядисване и обработка на облекла.

Основните продукти са висококачествен памук с мъх, разновидности на памук, обикновени влакна, ултра фини влакна от дение, избелване тип памук, избелване от фин дение, избелване тип вълна, високо бели медицински влакна, влакна, забавящи горенето, антибактериални влакна , цветни влакна и т.н. за вискозни щапелни влакна в спецификации за дължина. Различни спецификации на висок, среден и нисък клас предене на открито, вихрово предене, пръстеновидно предене, кардирана пенирана вискозна прежда, памучна прежда и различни смесени прежди, медицински нетъкан текстил, с голям брой, с висока плътност, с широка ширина домашен текстил, платове за облекло от висок клас и всички видове облекла. Продуктът има характеристиките на устойчивост на износване, против пилинг, антистатично, ярко и цветно боядисване, добра хигроскопичност, добър комфорт и силна адаптивност. Продуктът е преминал СТАНДАРТ 100 от OEKO-TEX? сертифициране и FSC и CFCC сертификати на системата за управление на горите; се присъедини към алианса за зелено развитие на индустрията за регенерирани целулозни влакна, премина сертификационния одит STeP (сертифициране за устойчиво текстилно производство) и премина етикета Made in Green (Произведено в зелено).

Свързаните контролирани предприятия спечелиха последователно „Национална награда за труда“, „Национална демонстрационна база за научноизследователска и развойна дейност на целулозни влакна и текстил“, Национално ключово водещо предприятие в индустриализацията на селското стопанство, Национално високотехнологично предприятие и Национално „Договорно спазващо, тежкотоварно предприятие“ " Кредитно звено, десетте най-висококачествени надеждни марки в памучната промишленост на Китай, предприятие с репутация на национално качество на услугата "AAA", технологичен център на ниво автономен регион, водещо предприятие за селскостопанска индустриализация на ниво Корпус, водещо предприятие за външна търговия на ниво Корпус и много други отличия. Проектът за селскостопанска и текстилна интеграция, инвестиран и изграден в Таджикистан, е включен в националния ключов проект „Един пояс, един път“ и ключов проект за сътрудничество между Китай и Таджикистан и спечели наградата „Най-добър промишлен продукт на Таджикистан“ и „Национален отличник на Таджикистан Награда за индустриално предприятие“.

Групата за текстил и облекла е тясно фокусирана върху стратегическото позициониране като „най-големият доставчик в света на материали от многовлакнести прежди“, „най-голямата база за научноизследователска и развойна дейност и производствена база за материали от влакна на запад“, „лидерът в експортната търговия и разпространение услуги за текстил и облекло на запад“, и строителната практика „Един пояс, един път“ и „Предприятие от световна класа Cotton Whole Industry Chain Enterprise Group“, в съответствие с идеите за развитие за разширяване на веригата, укрепване на веригата, допълване на веригата , и консолидиране на веригата, въз основа на листването на водещото предприятие в индустрията - Lihua Group, с изграждане на проекти като ядро, чрез инвестиции и сливания и придобивания, индустриална интеграция, трансформация и надграждане на цялата индустрия, ние ще създадем цяла индустрия верига от предене на памук, предене на вискоза и предене на химически влакна с „пълни категории“, интегриращи „засаждане – предене – тъкане – боядисване – довършителни работи – облекло“. Той реализира развитието и трансформацията на диверсифицирани пътища за суровини, представени от памук и химически влакна, и реализира трансформацията на цялата промишлена верига от първична преработка към технология, мода и екологична посока и реализира трансформацията от „политическа депресия“ към трансформация на „промишлена агломерация в планината“, фокусирана върху маркетизацията.

По време на периода на "14-ия петгодишен план" и бъдещия период компанията ще консолидира допълнително и ще повиши конкурентоспособността на текстилната и шивашката промишленост, ще координира безопасна и надеждна верига за доставки на промишлена верига, основно ще се съсредоточи върху рафинирането на памучната промишлена верига, прилагане на трансфер на земя за създаване на модерни ферми, разширяване на мащаба на засаждане на памук, ускоряване на създаването на бази за изследване и развитие на висококачествени сортове памук, оптимизиране на структурата на сортовете памук, подобряване на качеството на памука, насърчаване на реализацията на широкомащабни, стандартизирани, механизирани и висококачествено производство на памук и изграждане на влиятелна марка памук в Китай. Фокусиране върху укрепване и оптимизиране на производството на вискозни влакна, координиране на ресурсите на вътрешната индустриална верига на текстилния и шивашкия сектор, разумно коригиране на структурата на сортовете вискозни щапелни влакна, подобряване на качеството на продукта, стабилизиране на качеството на продукта и увеличаване на развитието на диференцирани вискозни щапелни влакна разновидности. Приложете техническа трансформация на съществуващия завод за производство на вискозни щапелни влакна, подобрете технологичния напредък, интелигентността, енергоспестяването и нивото на намаляване на емисиите на завода, стабилизирайте производствения мащаб, разработете своевременно лиоцелни влакна и осигурете висококачествена суровина от целулозни влакна материали за закрепване на потребителите на групата и в Синдзян. Фокусирайки се върху пробива през веригата на индустрията за полиестерни влакна, разчитайки на продуктите, произведени от проекта за пречистена терефталова киселина (PTA) и проекта за етилен гликол (EG), който е в процес на изграждане от Zhongtai Group като суровини, изграждане на платформа за индустриално сътрудничество и въвеждане на индустриална верига партньори, ръководени от продуктова диференциация и функционализация, насочени към пазара в Синдзян и Централна Азия, рационално планират мащаба на развитие и структурата на разнообразието от полиестерни нишки и щапелни влакна и развиват веригата на полиестерната полиестерна индустрия. Комбинирайте многоверижни и накрая реализирайте смесването на памук, полиестерни щапелни влакна, вискозни щапелни влакна и т.н., продължете да развивате тъкачната промишленост, облеклото и облеклото, производството на домашен текстил, създайте нова кинетична енергия и нови предимства, насърчавайте високото -прекратяване на интелигентната зелена трансформация на индустрията и постигане на висококачествено развитие.