Начало> Продукт > Зелен химикал > CPVC

хлориран поливинилхлорид;cPVC

хлориран поливинилхлорид;cPVC


Благодарение на отличните си свойства, CPVC материалът се използва широко в следните области:

Химическа промишленост: CPVC може да се използва в химически тръбопроводи, клапани, резервоари за съхранение и друго оборудване. Издържа на високи температури и корозивни среди и има добра механична якост и устойчивост на натиск.

  Сподели
  Имот

  CPVC продуктите имат предимствата на устойчивост на висока температура, устойчивост на корозия, висока механична якост и други характеристики и могат да бъдат широко използвани в химическата, строителната, електрическата, фармацевтичната и други области.

  Устойчивост на висока температура: В сравнение с обикновения PVC, CPVC има по-висока температура на топлинно изкривяване и може да работи стабилно в среда над 90 ℃.

  Устойчивост на корозия: CPVC материалът има добра устойчивост на корозия и може да се използва в кисела и алкална среда, както и с хлорни йони, оксиданти и други корозивни среди.

  Механична якост: CPVC има висока механична якост, добра устойчивост на удар и устойчивост на натиск и може да издържи на определени външни сили и натиск.

  Устойчивост на ултравиолетови лъчи: CPVC материалът е относително стабилен срещу ултравиолетово лъчение и не старее лесно или се обезцветява.

  Добра електрическа изолация: CPVC материалът има добра електрическа изолация и може да се използва в електрическо оборудване и други области.

  Заваряемост: CPVC материалът може да бъде свързан чрез заваряване с разтворител или заваряване с горещо стопяване, с висока якост на свързване и по-малко податливи на изтичане на вода.

  Защита на околната среда: CPVC материалът не съдържа вредни вещества като халогени и тежки метали и отговаря на изискванията за опазване на околната среда.

  Подобрена устойчивост на топлина: Температурата на точката на омекване е 120°C, когато съдържанието на хлор е 67%. Следователно топлоустойчивостта на CPVC е с 20~40ºC по-висока от тази на поливинилхлорида и продуктите от CPVC не се деформират във вряща вода.

  Подобрени механични свойства: При по-високи температури някои свойства на CPVC като якост на опън, якост на огъване и твърдост се подобряват в сравнение с PVC, с по-висока твърдост. Въпреки това, въздействието на CPVC е по-лошо от това на PVC и намалява с увеличаване на съдържанието на хлор.

  Добра устойчивост на корозия: устойчив на киселини и основи при висока температура, не ерозиран от солна киселина или гореща хлорна пара, устойчив на линейни алкани и масла и др., с отлична устойчивост на корозия.

  Добра устойчивост на пламък: Има характеристиките на забавяне на горенето и добра херметичност. При висока температура има висока устойчивост на изолация и малка диелектрична загуба и има отлична устойчивост на пламък.

  Добра производителност на обработка: CPVC може да се използва за методите, които обикновено се използват при обработката на твърд PVC, т.е. екструдиране, инжектиране, каландриране, струговане, фрезоване и пробиване могат да се извършват на оборудване за обработка на PVC, а степента на свиване на продукта е ниска.

  Други свойства: Поради високото съдържание на хлор, CPVC изобщо не гори и има добра устойчивост на пламък. CPVC също има добри електроизолационни свойства, особено висока изолационна устойчивост при високи температури, ниска диелектрична загуба и ниска топлопроводимост, които могат да се използват в производството на различни изолационни материали. По отношение на химичните свойства, CPVC има същите свойства като PVC и може да устои на киселина и основи при висока температура. CPVC не се атакува от солна киселина или горещи водородни пари и също така е устойчив на въглеводороди с права верига и масла.


  Спецификация
  CPVC тип екструдиране
  Проект индекс
  външност Бял прах
  Съдържание на хлор% 67.0 0.5 ±
  Степен на сито % (през сито 0.355 mm) ≥99
  Видима плътност g/ml ≥0.50
  Летлив % ≤ 0.3
  CPVC леене под налягане
  Проект индекс
  външност Бял прах
  Съдържание на хлор% 66.5 0.5 ±
  Степен на сито % (през сито 0.355 mm) ≥99
  Видима плътност g/ml ≥0.55
  Летлив % ≤ 0.3


  Приложение

  Използването на CPVC е много обширно, включващо почти всички сфери на живота. Използва се главно за производство на тръби, тръби за топла и студена вода, химически тръби, тръби за транспортиране на нефтени полета; плочи и листове, материали от пяна, материали за забавяне на горенето, композитни материали, модификация на винилови влакна, покрития и лепила, електроизолационни материали, леене под налягане.

  管材、管件、阀门(应用场景)_副本

  Пакет、Транспорт、Съхранение

  Опаковъчна форма: 25KG/торба

  Предоставяме безплатни мостри от 0.5-1 кг, трябва да заплатите само превоза, моля не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда.


  Разследване

  Свържи се с нас