Начало> Продукт > Зелен химикал > PP

Полипропиленова смола

Полипропиленова смола


Полипропиленовите (PP) смоли са термопластични полимери, което означава, че те могат да бъдат образувани с топлина и повторно разтопени, без да загубят присъщите си характеристики. По този начин термопластичните пластмаси се различават от термореактивните, които претърпяват постоянна промяна след втвърдяване. Поради тази причина термопластичните пластмаси обикновено могат да се рециклират. Други термопласти включват полиетилен, поливинилхлорид, полистирен, поликарбонат, акрил, акрилонитрил бутадиен стирен, найлон и политетрафлуоретилен.

  Сподели
  Имот

  Полипропиленовите смоли обикновено са непрозрачни полимери с ниска плътност с отлични характеристики за термоформоване и леене под налягане. В сравнение с други полимери, материалът има сравнително тесен температурен диапазон, става крехък под -20°C и неизползваем при температури над 120°C. Той се конкурира предимно с полиетилена и може да бъде направен прозрачен за артикули като прозрачни опаковки, докато полиетиленът може да бъде направен само полупрозрачен, като каните за мляко например. Полипропиленът не може да достигне оптичната чистота на полимери като поликарбонат, но се справя доста добре.

  Полипропиленовите хомополимери и полипропиленовите съполимери съставляват по-голямата част от полипропиленовите състави днес. Хомополимерът е клас за обща употреба, състоящ се от един пропиленов мономер и е полукристална форма. Предлагат се различни съполимери, които в сравнение с хомополимера имат повишена мекота, по-добра устойчивост на удар, по-добра издръжливост и здравина, подобрена якост при ниски температури и по-добра устойчивост на напукване. Класът за обща употреба е този, който се препоръчва за контакт с храни и приложения, където твърдостта е важна. Някои смеси от ко- и хомополимери водят до материали, които имат висока якост на удар (PP съполимер на удар); или, смесен с етилен и бутан, превъзходни свойства за запечатване на филм (PP терполимер); или подобрени механични свойства като якост на стопилка и разтегливост (PP HMS). Полипропиленът се предлага като разширена пяна със затворени клетки (EPP) с ниска плътност.

  Ниската температура на отгряване на полипропилена го прави труден за машинна обработка и малко е направено за производството на нишки, които са подходящи за 3D печат. Въпреки това, неговият нисък вискозитет при температури на стопяване го прави много подходящ за приложения за екструдиране и формоване, включително формоване чрез раздуване, формоване под налягане и ротационно формоване, например.

  За разлика от много термопласти, полипропиленът не абсорбира лесно влагата и при нормални обстоятелства обикновено може да бъде формован, без първо да бъде подложен на цикъл на сушене.


  Спецификация
  Анализирайте проекта

  качествен

  индекс

  резултат

  експериментален

  метод

  Гранулиран вид

  Цветни частици, индивид/кг

  Едри и дребни зърна, g/kg

  ≤ 10

  ≤ 10

  0

  0

  SH / T 1541-2006

  Масов дебит на стопилка (2.16 kg), g/

  10min

  25-35 27 Q/SY DS 0513
  Напрежение на провлачване, MP a ≥21.0 23.5 Q/SY DS 0515
  Модул на огъване, GPa ≥1.0 1.401 Q/SY DS 0516
  Якост на удар по Изод от 23 ℃, J/m ≥80 117 Q/SY DS 0517
  Якост на удар по Изод-20℃,J/m

  действителен

  мерители

  75.5 Q/SY DS 0517
  Жълт индекс ≤ 4.0 -4.6 Q/SY DS 0514
  Пепел от зърно,%

  действителен

  измерване

  0.0281 GB / T 9345.1-2008
  Приложение

  Основната употреба на пропилен може да бъде разделена на пет категории: PP леене под налягане, PP чертеж, PP влакна, PP филм, PP тръби.

  1. PP леене под налягане

  PP пластмасата се използва главно в малки домакински уреди, играчки, перални машини, авточасти и др.

  2. Изтегляне на PP тел

  Тегленето на полипропиленова тел се използва главно в пластмасови тъкани продукти, ежедневната употреба на торбички за контейнери, тъкани торби, торби за храна и прозрачни торби са продукти от материали за теглене на PP тел.

  3. PP филм

  Полипропиленовото фолио обикновено се разделя на BOPP фолио, CPP фолио, IPP фолио, PP фолиото се използва главно в опаковките на храни.

  4. PP влакна

  Полипропиленовите влакна са вид влакнести продукти, произведени от полипропилен чрез предене на стопилка. Използва се главно в декорацията, облеклото и други области, след прилагането на политиката за две деца през 2011 г., надолу по веригата мокри кърпички, пелени и други майчини и бебешки продукти скок, феномен на недостиг на вътрешни влакна.

  5. PP тръба

  Поради нетоксичната и висока температурна устойчивост на полипропилена, PP тръбният материал се използва главно във водоснабдителната и отоплителната система, в сравнение с PE тръбата, теглото на PP тръбата е леко, удобен транспорт и характеристиките за опазване на околната среда са по-добри, могат да бъдат рециклирани .

  Пакет、Транспорт、Съхранение

  Опаковката е в найлонови чували от 25 кг, които могат да се транспортират с влак или море и да се съхраняват в сух склад.

  Разследване

  Свържи се с нас